neděle 19. ledna 2020
Hummus, nejlepší, jaký jsem kdy jedla :)
V čem se možná lišil od těch ostatních? Jardíček to okoukal od nějakého Turka. Cizrnu v troubě upekl. Cizrnu namočit určitě minimálně do druhého dne. U nás byla namočená dva dny a už pouštěla klíček. Na tohle popsané cca 200 g cizrny. Poté slít, přidat trochu sody (netušíme proč to ten Turek přidával) a 10 minut zapéct na plechu na 240°C.
Promnout, aby aspoň některé šlupičky šly pryč, zalít hodně vodou, přidat 6 stroužků česneku a uvařit doměkka, tak 20-30 minut.Teď bude potřeba výkonná mašina, aby to utáhla. Přidat 2 - 3 lžíce Tahini, lžičku drceného kmínu, 3-4 lžičky citronové šťávy, lžičku soli. Pak přidat několik lžic teplé vody a několik lžic kvalitního olivového oleje, aby se to dobře mixovalo. Mixuješ do požadované konzistence.
Na podávání ještě polít oliváčem, nutné a bezchybné. Turek ještě radil přihodit k tomu lžíci zakysanky, ale to zkusíme když tak jindy...
Fakt moc dobré, možná i tím, že to bylo ještě teplé :). A nabírat mrkví a topinkou - boží kombinace :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Tak tenhle recept by byl pro mě lekcí trpělivosti:) Na mě zdlouhavá příprava, každopádně věřím, že to pak stojí za to;) Tak třeba někdy v budoucnu, až nebudu vybavená pouze tyčovým mixérem:))
OdpovědětVymazat