pondělí 18. března 2019
Natíte taky?
Jakpak to máte vy, ve městě žijící? Bez záhonků... bez zahrádek... taky koupený šnitlík na parapetu? V poslední době jsem přitvrdila na zeleném - klíčky, natě, prostě živé jídlo. Zatím ještě nemám zdroj kopřivy, bršlice, ptačince, potočnice, pampelišky (pětidenní jarní bylinková výzva Melanie a Štěpána - Síla pro život), ale tu potřebu živého cítím tak moc, ale tak moc!!! Toto je jedna z možností... kupovala jsem cibuli - a v zimě a na jaře jak vidím, že mají cibuli s natí, hned po ní skočím. Dávám si je vždycky do nějakého mělkého širšího čehokoliv... do hlíny... zakoření velice rychle a natě jedou úžasným tempem :). A přidala jsem pár stroužků česneku z palice, která taky naznačila život :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Jájo, dojeď! Dám ti ptačince, co hrdlo ráčí a bude i bršlice. Zatím je pár lístků, ale později nevím, co s ní.
OdpovědětVymazatZkoušela jsem jí pít jako smoothie, ale vydržela jsem asi 10 dní a nemohla jí už ani vidět.
[1]: No mně je to jasné, Jarmilko :))))), kdybych mohla žít se zahradou, pásla bych se pořád :). A že té "havěti" k jídlu a pití je všude plno, to je :) a klasické zahrádkáře to štve, neb to musí plejt :))))). Tady ve městě to je horší, příliš mnoho psů vegetariánova smrt :))).
OdpovědětVymazat