neděle 17. března 2019

Cizrnový doma dělaný hummus

Velice jednoduché, poměrně rychlé, snadné - a hlavně i levné :). Nu a jako bonus - domácí výroba a znalost surovin :).


300 - 400 g uvařené cizrny, máte-li hoňku, tak i hotové konzervované, stroužek česneku, lžíce Tahini, 2 lžíce citronové šťávy, 3 - 4 lžíce olivového oleje, půl až 1 lžička soli dle chuti. Rozmixovat do konzistence vlastních preferencí a chutí :).


Verze klasická, základní, čistá...

Verze se sušenými rajčaty (naloženými v oleji)...

Šlo by to s červenou řepou, s hrstí špenátu, s divokými zeleninami a bylinkami, s kořením různým... dle libosti.

Rodina sedí u stolu a nabírá z misek. Velice stmelující záležitost, podobně jako třeba fondue. Nabírá se třeba na řapíkatý celer, na hranolky z mrkve, z papriky...


.

2 komentáře:

  1. Díky za další inspiraci:) Když mi dojdou nápady, naprosto vím, kam zamířit:)

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ivulinko, děkuju :). Je to od tebe moc milé. :)))))

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ