pondělí 18. března 2019
Natíte taky?
Jakpak to máte vy, ve městě žijící? Bez záhonků... bez zahrádek... taky koupený šnitlík na parapetu? V poslední době jsem přitvrdila na zeleném - klíčky, natě, prostě živé jídlo. Zatím ještě nemám zdroj kopřivy, bršlice, ptačince, potočnice, pampelišky (pětidenní jarní bylinková výzva Melanie a Štěpána - Síla pro život), ale tu potřebu živého cítím tak moc, ale tak moc!!! Toto je jedna z možností... kupovala jsem cibuli - a v zimě a na jaře jak vidím, že mají cibuli s natí, hned po ní skočím. Dávám si je vždycky do nějakého mělkého širšího čehokoliv... do hlíny... zakoření velice rychle a natě jedou úžasným tempem :). A přidala jsem pár stroužků česneku z palice, která taky naznačila život :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tak opět vykvetl rýmovník
Kdysi mi vykvetl - TADY . Tentokrát nám vykvetl v práci. Na to, kolik ho máme (má ho v práci už snad každej, neuvěřitelně se množí, takže ho...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...

Jájo, dojeď! Dám ti ptačince, co hrdlo ráčí a bude i bršlice. Zatím je pár lístků, ale později nevím, co s ní.
OdpovědětVymazatZkoušela jsem jí pít jako smoothie, ale vydržela jsem asi 10 dní a nemohla jí už ani vidět.
[1]: No mně je to jasné, Jarmilko :))))), kdybych mohla žít se zahradou, pásla bych se pořád :). A že té "havěti" k jídlu a pití je všude plno, to je :) a klasické zahrádkáře to štve, neb to musí plejt :))))). Tady ve městě to je horší, příliš mnoho psů vegetariánova smrt :))).
OdpovědětVymazat