úterý 22. ledna 2019
Rýmovník - tinktura
Poprvé jsem vyráběla tinkturu z rýmovníku. Sušit se nedá, sirupy nemám ráda kvůli tomu kvantu cukru, čerstvému olamovat lístečky, tak to mne vždycky zabolí... Ale nesla jsem pár odstřihnutých větviček domů z práce zasadit a darovat rostlinky dál. A on je hodně, ale pravdu HODNĚ křehkej, takže cestou se lístečky polámaly :). Tak jsem je doma nakrájela (na bylinky mám keramický nožík, díky, Jardíčku), zalila lihem a denně třepala... a ještě třepu dál, je to krátká doba. Ale pro aktuální rýmičku v rodině už jsem do malinké lahvičky trošku přecedila a chutná fakt moc příjemně, nakapu vždycky do štamprličky moštu :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tak opět vykvetl rýmovník
Kdysi mi vykvetl - TADY . Tentokrát nám vykvetl v práci. Na to, kolik ho máme (má ho v práci už snad každej, neuvěřitelně se množí, takže ho...
 
- 
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
- 
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
- 
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...





 
 
 
Tak to je bomba.
OdpovědětVymazatZkusím, až bude mít můj rýmovníček více lístků.
[1]: Prostě rýmovník do každé rodiny, Marcelko :).
OdpovědětVymazat