úterý 22. ledna 2019
Rýmovník - tinktura
Poprvé jsem vyráběla tinkturu z rýmovníku. Sušit se nedá, sirupy nemám ráda kvůli tomu kvantu cukru, čerstvému olamovat lístečky, tak to mne vždycky zabolí... Ale nesla jsem pár odstřihnutých větviček domů z práce zasadit a darovat rostlinky dál. A on je hodně, ale pravdu HODNĚ křehkej, takže cestou se lístečky polámaly :). Tak jsem je doma nakrájela (na bylinky mám keramický nožík, díky, Jardíčku), zalila lihem a denně třepala... a ještě třepu dál, je to krátká doba. Ale pro aktuální rýmičku v rodině už jsem do malinké lahvičky trošku přecedila a chutná fakt moc příjemně, nakapu vždycky do štamprličky moštu :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Tak to je bomba.
OdpovědětVymazatZkusím, až bude mít můj rýmovníček více lístků.
[1]: Prostě rýmovník do každé rodiny, Marcelko :).
OdpovědětVymazat