úterý 22. ledna 2019

Rýmovník - tinktura

Poprvé jsem vyráběla tinkturu z rýmovníku. Sušit se nedá, sirupy nemám ráda kvůli tomu kvantu cukru, čerstvému olamovat lístečky, tak to mne vždycky zabolí... Ale nesla jsem pár odstřihnutých větviček domů z práce zasadit a darovat rostlinky dál. A on je hodně, ale pravdu HODNĚ křehkej, takže cestou se lístečky polámaly :). Tak jsem je doma nakrájela (na bylinky mám keramický nožík, díky, Jardíčku), zalila lihem a denně třepala... a ještě třepu dál, je to krátká doba. Ale pro aktuální rýmičku v rodině už jsem do malinké lahvičky trošku přecedila a chutná fakt moc příjemně, nakapu vždycky do štamprličky moštu :).

2 komentáře:

  1. Tak to je bomba.
    Zkusím, až bude mít můj rýmovníček více lístků.

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Prostě rýmovník do každé rodiny, Marcelko :).

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ