neděle 8. dubna 2018

Polévka krémová hříbková s medvědím česnekem

Jardíček začal diktovat: "Najdeme hříbky, v našem případě na mražáku..." :)
Medvědí česnek už začal růst, hříbky v lese budou brzy :), je na čase vyklízet mrazák pro nové dary Matky Přírody :).

Cibulka na drobno, zpěnit na lžíci másla, lžička kmínu, hříbky na kousky dle chuti, dusit dusit dusit, až se to vysmahne a má to nějakou chuť a barvu, půl lžičky kurkumy, zalít vývarem, jednu bramboru na úplně malé kostičky, hrst medvědího česneku na kousky, 2 deci smetany smíchané se 2 lžícema hladké mouky, osolit, 20 minutek povařit. Vynikající :).


A zelené natě mám z cibulek a česneku dostatek, takže si to malinko obohatíme o živé enzymy :). Až budu mít možnost dojet si na čerstvého medvídka, bude to ještě veselejší :).





.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...