Když už je dostatek čerstvého mladého zelí, zkusil Jardíček plněné zelné listy. Podařilo se. Plnit se dají asi úplně čímkoliv. Libovolně dle vlastních chutí :).
Naše verze je tedy tato...
Listy pár minut povařit, aby povolily. Vývar je z nich silný, dá se použít na polévku.
Náplň: Několik jarních cibulek podusit na másle, do toho pár stroužků česneku, podusit do napěnění, do toho rýže, zalít vodou nebo vývarem (třeba trochou z těch listů) - 2 díly vývaru, 1 díl rýže, osolit, 15 minutek do změknutí rýže a vstřebání tekutiny. Dosolit, do toho přidat tučný sýr, promíchat, nandat na listy, zamotat, dát do pekáčku, na to pár kousků másla, podlít vývarem, aby to mělo chuť slnější. 20 minut přiklopené na 180°, vytvoří se šťáva, prohřeje se to a pospojuje. Pak v troubě ještě 10 minut odkryté, aby to chytlo barvu.
Se šťouchanýma bramborama moc dobrý.
.
Jájo, děkuji za návštěvy a milé komentáře.
OdpovědětVymazat