sobota 19. listopadu 2016

Polévka z červené řepy

Vynikající :). Červených řep bylo v poslední letošní Bedýnce nepočítaně :).
Tohle se Jardíčkovi hodně povedlo, teda ono se mu daří všechno, ale tohle bych ráda opakovala častěji, o významu červené řepy asi není potřeba mluvit :). Nebo třeba jindy někdy samostatně :).

Cibuli na kusy a na másle smažit, smažit, když chytne do hněda, je lepší chuť. Přihodit 2 brambory na kusy a smažit dál, byl tam i zbytek květáku, tak přidat taky. No a jednu velkou oloupanou řepu na kusy...


Přidat 2 l vody a 20 minut povařit...


Pak se to rozmixuje, osolí dle chuti, navrch opražená dýňová semínka, pár koleček pórku změklého na másle a nějaký dobrý olej (u nás to byl momentálně sezamový).


No a toto je přesně druh polévky, které prospěje troška zakysanky :), já to tak moc ráda :).


Dobrou chuť :).





.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ