sobota 19. listopadu 2016

Pečený květák

Bez zakysanky je to veganské jídlo... u nás se zakysankou vegetariánské...


"Majda" na květák: 2 - 3 lžíce kvalitního oleje, lžíce sojovky, lžíce hrubozrnné hořčice (Jardíček koupil "Francouzskou speciální", kvůli mně, protože mne ta hrubozrnná zaujala u nějakého pořadu se Zd. Pohl., ale krémžská by prý stačila a byla by lepší, tahle fr. spec. je moc kyselá, tak příště), podrcený stroužek česneku, lžíce protlaku, osolit, promíchat, smíchat s květákem na růžičky - a zapéct na 180° půlhodinku do změknutí.


K tomu bramborová kašička, miluju... nemá to žádnou omáčku, takže k rýži, kuskusu nebo suchým bramborům by to nešlo, to by se muselo vymyslet ještě s nějakou tou šťávičkou, omáčkou...
A navrch zakysanka s 2 stroužky česneku, osoleno, odleženo předem...
A k tomu syrový póreček na úplně supertenký plátečky...


No a jak jinak, když je cokoliv, co třeba i jen procházelo kolem brambor, Dračínek má vánoce :).






.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ