Podzim... doba kořenů, jejich sběru, jejich konzumace, jejich zpracování... A když už se ty kořeny od kořenové zeleniny zpracovávají, mám moc ráda jejich "prdelkování" :), kdy sice v naprosto titěrné míře, ale přece jen vyrostou zelené natě, které jsou obohacením jídelníčku. Nebo jen takovým oradostněním jídla :))). I z "prdelek" z červené řepy se dají ve skleničce s trochou vody vypěstovat malé lístečky, které se dají přidat k jídlu jako ozdůbka nebo jako součást třeba v zeleninovém salátu :). Červená řepa má lístečky nádherně barevné :).
Tentokrát to je z velké řepy, kterou jsem použila do pickles, stejná byla i v polévce... Obsah se spotřebuje... "prdýlka" se nevyhodí :)... ale vloží do nádobky s trochou vody :))).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat