sobota 19. listopadu 2016

Brambory, kapustičky a květák zapečené v arašídové omáčce

Brambory na kostky v osolené a okmínované vodě 5 minut, přidat květák na růžičky, kapustičky na čtvrtky na dalších 5 minut. Získáme tak vývar na polévku :).
Mezitím omáčka: lžíce másla, lžíce mouky, lehce zapražit, zalít 2 dcl smetany, 2 lžíce arašídové pasty, trošku kopru (protože byl v Bedýnce), půl lžičky kurkumy, půl lžičky kari, osolit, nechat 10 minut pomalu provařit.
Prolít omáčkou uvařené kousky v pekáčku, navrch pár jiskřiček másla a nechat 10 minut při 250 st. podle trouby, aby to nahoře chytlo barvu, ale aby to nezačalo redukovat omáčku. Moooc dobrý!! :-)




A tentokrát Dračínek dostal svůj vlastní talířek. Ale stejně brambory lítaly na všechny strany :).



Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...