neděle 23. října 2016
Rychlokvašená zelenina PICKLES - výroba
Tentokrát opět s pružinou, je to takové pohodlné :). Zdroj vitamínů, minerálů, vlákniny a enzymů... zdroj síly a elánu :). Doporučuju každému, neboť to dostupné pro každého je :). Rekapitulace snad nejsnadnější přípravy: Nakrájet, co je doma: zelí, cibule, hezká je i cibule červená, mrkev, paprika, kedlubna, nať brokolice, květák. To například :). Mám ráda nepravidelnost, takže krájím na kolečka, proužky, měsíčky, hranolky... no asi tak :). Sůl a kmín. Vždycky prosolené nechám chvíli v míse a pomačkám, aby se pustila šťáva... a pak nahňahňám do sklenice. Hňahňám i ve sklenici, co to jde. Pak zaliju převařenou vodou až po vrch a zavíčkuju (Omnia Twist) na pružící spirálu. Pružinu mám už dva roky a velice mi vyhovuje :). No a nechám stát při pokojové teplotě... Dávám sklenici na talířek nebo do misky, protože se začne krzevá víčko protlačovat tekutina se vzduchem... pátého dne už je schopno konzumace :).Dobrou chuť :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Já nemám víčko s tou spirálou, je možné tam dát klasické víčko. Děkuji za odpověď.
OdpovědětVymazatJe to bašta. Vloni jsme to dělali v kvašáku.
OdpovědětVymazat[2]: Jarmilko já si asi pořídím ten malej rychlokvašáček keramickej, moc se mi líbí :)
OdpovědětVymazat[1]: Jde to... musí se přelít a zavíčkovat a pak nechat tak... dělala jsem to tak už kdysi taky... nechala jsem to pět dnů a pak uklidila do ledničky, už k jídlu...
OdpovědětVymazat[4]: Ten právě máme. Zelenina se dřív sní než z velkého.
OdpovědětVymazat