neděle 14. února 2016

Zeleninová polévka stokrát jinak

Lžíce másla, na to mrkev na kousky, petržel na kousky, pomalu pěnit, na to cibule na větší kousky, pořád pěnit, hrst růžičkové kapusty na polovinky a dál pěnit, tři lžíce krupičky lehce zasmahnout, aby zezlátla, pak zalít litrem a půl studené vody - mohlo by se i zeleninovým vývarem, ale už tak samo o sobě to má dost chuti, takže vývaru netřeba, přivést k varu, hrst květáku na kousíčky a hrst brokolice na kousíčky, dosolit a 15 minut povařit. Moc dobrá byla. Natě od mrkviček jsou samozřejmostí...


A protože doma klíčíme...


a protože doma natíme...


...tak do talíře lze přidat tyto životabudiče. A hned má polívečka zase jiný lévl :).





.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ