čtvrtek 18. února 2016

Polévka brokolicová

Dvě cibule na kousky, dvě mrkve na kousky, košťály z jedné brokolice (asi tak půl kila), smaží se na lžíci másla do změknutí. Pak litr vody nebo zeleninového vývaru, litr plnotučného mléka, růžičky zbylé brokolicové, povařit asi 10 minut. Vyndat pár růžiček a trochu mrkve, zbytek rozmixovat, dosolit, vrátit tam ty vyndané kousky a je hotovo.


A protože stále klíčím, tak se mohou přidat i klíčky. A houstička... ta se k tomu velice hodí :).




.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Snídaňová inspirace - francouzský toust

Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...