sobota 19. prosince 2015

Slaný koláč s ricottou, pórkem a špenátem


Pórek na kousky pomalu dusit na másle, občas podlít, aby se fakt dusil a ne smažil, tak asi 10-15 minut, na to 2-3 hrsti špenátu na kousky. Dát bokem.
Mezitím trouba na 180°. Upéct křehké těsto v kulaté formě, na sucho 15 minut propíchané vidličkou.
Pak v misce 1 ricotta, 2 vejce, 2 deci mléka, osolit, zamíchat do pórku se špenátem, nalít na těsto a 20 minut pomalu zapéct dozlatova.




A protože to je poměrně suché jídlo, geniální k tomu byl ten nejjednodušší okurkový salát - jen osolená zakysanka.

1 komentář:

Růžový Úplněk 13. 4. 2025 v 02:21 ve Vahách

Ve Vahách si chraňme: Ledviny, močovod, močový měchýř, žíly, kůži jako orgán doteku, slinivku, insulin, glukagon. A jako každý Úplněk - nedo...