Velká cibule na kousky do lehkého zhnědnutí na olivovém oleji, pak přidat půl kila nakrájených rajčat, dál dusit, až se rajčata rozhňácají do kašovitého stavu, několi hrstí předvařené cizrny, 2 l zeleninového vývaru, pomalinku 15-20 minutek provařit. Pak přidat půl květáku i se zeleným na drovbné kousky na dalších asi 15 minutek. Dosolit. Vynikající.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Zeleninové polévky já můžu
OdpovědětVymazat