pondělí 23. listopadu 2015

Polévka květáková s nočky VEGET


Cibule na kousky, půlka velkého květáku na kousky i se zelenými natěmi a listy (máme od místních farmářů, tak věřím, že to je "bio"), pár minut restovat, půl lžičky kmínu, podlít neživočišným vývarem - asi 2 l, pod pokličkou asi 15 minut, pak rozmixovat, do toho zavařit nočky: vajíčko, krupička, sůl, bazalka. Konzistence řídká asi jako krupicová kaše - no to je tedy rada :)))), každý dělá krupicovou kaši jinak řídkou :) - tak prý - moc řídké by se rozvařilo, moc husté by bylo tvrdé, tak si vyberte :))). Deset minutek zavařit. Pro zjemnění přidat lžičku smetany. U nás ne pro zjemnění, ale protože zbyla :))).

Přidala jsem si do toho "vlastní domácí" celerové zelené...





.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ