Naprosto delikatesní záležitost :).
Dušené brambory s pórkem na cibulce:
Na pánvi zpěnit cibulku na kousky, pak pár brambor na malé kostky 10 - 15 minut za občasného prohození, aby trochu zhnědly, do toho kousek pórku na tenká kolečka, prohodit, podlít sklenkou vývaru, trochu kmínu, sůl, asi 10 minut pod pokličkou opatrně dusit, nakonec lžičku másla.
Dýně:
Oloupaná je rychleji, i když Hokaido se nemusí loupat, jardíček ji loupe. Škoda :). Dýně na kusy, několik stroužků česneku, sůl, pár lžic oleje + lžička másla, půl lžičky majoránky a půl lžičky kmínu, promíchat, na plech 200°C 15 minut. Zasypat hromadou zeleného, ochutnat, dosolit.
Rajčata lehce prosolená prokápnutá jablečným octem, nechat odležet.
Žádné komentáře:
Okomentovat