sobota 15. srpna 2015

Pečená zelenina - celerové hranolky VEGAN

Již po několikáté, protože jednoduché a mám moc ráda. A protože odebírám bedýnky a tak je doma zeleniny pořád dostatek. A protože pokaždé je to jiné.


Dnes jsem se nechala inspirovat receptem na celerové hranolky, ale chtěla jsem to vícedruhově a nechtělo se mi rozkládat to na větší plech, prostě jsem to tentokrát nedotáhla, ale upekla s další zeleninou.
Do vařící osolené vody jsem na 2 minutky hodila mrkvové a celerové hranolky, pak jsem je přendala do jiného kastrolu a do té vody jsem přidala kmín a libeček a nakrájené hranolky brambor asi na 15 minut, brambory jsem pak vyndala a přidala k vyndanému celeru a mrkvi. Do použité vody jsem nakrájela na kostky ještě dvě brambory a nechala vařit dalších 15 minut - na talíře jsem vymačkala každému čerstvý česnek a nandala na drobínko zelené natě - a byla česnečka jedna báseň. Hodně ovoněná, protože se v tom vývaru šmrncl i ten celer.
Do kastrolu s odcezěnou povařenou várkou jsem přidala syrové nakrájené: cibuli (hodně) na měsíčky, pórek na špalíčky, červenou řepu a cuketu na hranolky, papriku na kousky, prostě co dům a bedýnka daly. A na to jsem "kydla" marinádu: olivový olej, kari a paprika, medvědí česnek v podobě pesta, hrst zelených bylinek na drobno - nať celeru trošku, libeček trošku, bazalka, tymián, majoránka, kmín, sůl. V kastrolu jsem to všechno s marinádou proházela, aby se to krásně dostalo všude a obalilo. A vysypala jsem to na vyšší plech vyložený pečícím papírem. A do vyhřáté trouby na 25 minut při 220 st.
A k tomu něco, co máte rádi - já miluju kečupici :) (promiňte pane Pohlreichu) a rodinka dostala zakysanku s utřeným česnekem, solí a bylinkami zelenými.


Tentokrát tedy mobil fotky vůbec nezvládl, nebo spíš já to s ním nezvládla, tak jen čistě dokumentačně :).




.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ