Z každoúterních bedýnek jsem opravdu nadšena. Jsou vždycky překvapením - co zrovna dozrálo a je k dispozici :). A ještě ke všemu to mám za rohem, takže není problém s vyzvednutím - a nemusím připlácet za dovoz :). A úplně ještě ke všemu je znát, že jsou plněny srdíčkem :). Takže velký dík patří *Bedýnkám Pardubice* :)
A hned za čerstva, dokuj je bedýnka čerstvá, salátek podle naší Romanky z práce... zeleninu dá do mísy a nechá v lednici, zálivku si udělá a nechá zvlášť - a každý si nakape až při jídle na svou misku. Pochopila jsem. Když dáváme zálivku na salát celý, do velké mísy, stane se z té zeleniny umokřená jakoby ovadlá hmota, pokud chceme uchovat třeba i na večeři. Zatímco bez zálivky zeleninka vydrží skvěle čerstvá.
Zálivku jsem pojala takto: olej olivový, balzamikový ocet a trochu umeocu, prostě kyselý, Romanka dává i normální ocet, když balzamiko nemá, trochu soli, trochu hořčice, trochu medu - je v tom vynikající a proto tento salát není ve veganských receptech, no a hrst zelených bylinek - z bedýnky oba druhy bazalky, kousek nati celeru, z okenního venkovního truhlíku od každého něco - trošku estragonu (bacha, je hodně aromatický, někomu to nemusí chutnat - ale v tom celkovým se to ztratí), majoránka, šnitlík, petrželka...
Vychytávka - kdyby byla zálivka chvíli na salátu, cibulka na teňounké kroužky by se odštiplavěla, takhle zůstává pěkně syrová. Takže kdo nemá rád samotnou štiplavou cibulku, tak ať si ji do tohoto salátu nedává (jako u Romanky doma, nedávají, my jo, já ji syrovou miluju) :).
.
Žádné komentáře:
Okomentovat