sobota 15. srpna 2015
Česnečka jako bonus a náhodný vedlejší produkt VEGAN
Až mne mile potěšilo, že i rodinka si dala - osobně mám klasickou česnečku ve veliké oblibě, ale ti moji moc nemusí brambory a naše Nemalá nemusí ani kmín... a ejhle, dali si a libovali si :), to jsem moc ráda... napadlo mne to, když jsem potřebovala povařit celer, mrkev a brambory na pečenou zeleninu. Přece tu vodu - úžasný voňavý vývar - nevyleju. Náhlý impuls se dostavil. Takže jsem pak jen přidala kmín a ještě dvě brambory na kostičky a za 15 minutek bylo hotovo. Čerstvý utřený česnek dáváme u nás přímo na talíř, zelené natě čehokoliv taky... ani jsem nestihla fotit, jak se po ní zaprášilo, tak jen dokumentárně zbytek v kastrolu. Ale myslím, že tuhle echt klasickou česnečku zná každý - a úplně stačí bez všech těch zbytečných přidělátek, jako je šunka, sýr, houska opečená... takhle ji jedli naši předkové :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat