sobota 15. srpna 2015
Česnečka jako bonus a náhodný vedlejší produkt VEGAN
Až mne mile potěšilo, že i rodinka si dala - osobně mám klasickou česnečku ve veliké oblibě, ale ti moji moc nemusí brambory a naše Nemalá nemusí ani kmín... a ejhle, dali si a libovali si :), to jsem moc ráda... napadlo mne to, když jsem potřebovala povařit celer, mrkev a brambory na pečenou zeleninu. Přece tu vodu - úžasný voňavý vývar - nevyleju. Náhlý impuls se dostavil. Takže jsem pak jen přidala kmín a ještě dvě brambory na kostičky a za 15 minutek bylo hotovo. Čerstvý utřený česnek dáváme u nás přímo na talíř, zelené natě čehokoliv taky... ani jsem nestihla fotit, jak se po ní zaprášilo, tak jen dokumentárně zbytek v kastrolu. Ale myslím, že tuhle echt klasickou česnečku zná každý - a úplně stačí bez všech těch zbytečných přidělátek, jako je šunka, sýr, houska opečená... takhle ji jedli naši předkové :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat