středa 19. srpna 2015

Bedýnková pečená červená řepa :) VEGAN

Dnešní bedýnka byla opět naprosto úžasné překvapení :). Dva pytlíky švestek - tak akorát na zavařování, některé už skvělé i na jídlo jen tak :). Kupa česneku, rajčat, paprik, nádherná dýňka, hodně, ale opravdu hodně brambor a mrkve, nádherná červená řepa (hrdinka dnešního příběhu), pár fazolkových lusků, rukola, bazalka dvou barev. Na fotce to není vidět, ale pronesla jsem se, brambory jsou ještě i pod řepou, mrkev je taky vespod :). Neuvěřitelné množství :).
Ale co hlavně - paní Bedýnková mi popsala recept na pečenou červenou řepu v alobalu tak mile, že jsem dostala obrovskou chuť. Takže jsem hned jednu řepu z bedýnky zkusila :).
Recept je tak snadný, že nechápu jak jsem až doteď bez něj mohla žít :). A je to tak TAAAAK MOC delikatesní! Nevěřila bych :). Tedy jednoduše. Červená řepa pečená v alobalu :). Řepu očistit, omýt - ale NELOUPAT! Zabalit do alobalu a tak dát do trouby. Lze využít troubového tepla při pečení něčeho jiného například :), dát buď přímo na rošt - mřížky v troubě jen v tom alobalu... nebo na pekáček, na plech. Takže do alobalu a neloupat :), dvě hlavní zásady.
Péct při 180 - 200 °C asi 20 - 40 minut podle velikosti - průběžně zkuste vidličkou, jestli už to nebude měkčí :). Po vyndání z trouby jsem měla pocit něco jako pečená brambora v popelu :), akorát že tahle řepa pořád "krvácí"...
Když trochu vychladla, šlo loupání samo :). Chuť vynikající, úplně jiná než při běžném pečení v troubě... v té slupce se něco jako dusí či co ve vlastní šťávě... a s naprostým podivem to okoštovala naše Nemalá a že prej dobrý... Měla jsem trochu pocit chuti pečených kaštanů, nedokážu to víc identifikovat, prostě nutno zkusit. Opravdu moc dobrý :).

2 komentáře:

  1. Ahoj Jájo, včera jsem se konečně zašla podívat do obchůdku u Tetky, na který jsi mě upozornila na FB. Koupila jsem si tam červenou řepu a na další Tvou radu ji upekla v alobalu v troubě. A musím napsat, že máš pravdu, byla výborná. Chutnala i Mikymu, takže určitě někdy zopakujeme. Díky.     

    OdpovědětVymazat
  2. [1]: Ó Maruško, to mne těší :). Ještě mi tam kamarádka doplnila, že je to možná šikovnější v pečícím papíru. Jako pro ty, kdož mají s alobalem problém :)

    OdpovědětVymazat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ