Dnešní bedýnka byla opět naprosto úžasné překvapení :). Dva pytlíky švestek - tak akorát na zavařování, některé už skvělé i na jídlo jen tak :). Kupa česneku, rajčat, paprik, nádherná dýňka, hodně, ale opravdu hodně brambor a mrkve, nádherná červená řepa (hrdinka dnešního příběhu), pár fazolkových lusků, rukola, bazalka dvou barev. Na fotce to není vidět, ale pronesla jsem se, brambory jsou ještě i pod řepou, mrkev je taky vespod :). Neuvěřitelné množství :).Ale co hlavně - paní Bedýnková mi popsala recept na pečenou červenou řepu v alobalu tak mile, že jsem dostala obrovskou chuť. Takže jsem hned jednu řepu z bedýnky zkusila :).
Recept je tak snadný, že nechápu jak jsem až doteď bez něj mohla žít :). A je to tak TAAAAK MOC delikatesní! Nevěřila bych :). Tedy jednoduše. Červená řepa pečená v alobalu :). Řepu očistit, omýt - ale NELOUPAT! Zabalit do alobalu a tak dát do trouby. Lze využít troubového tepla při pečení něčeho jiného například :), dát buď přímo na rošt - mřížky v troubě jen v tom alobalu... nebo na pekáček, na plech. Takže do alobalu a neloupat :), dvě hlavní zásady. Péct při 180 - 200 °C asi 20 - 40 minut podle velikosti - průběžně zkuste vidličkou, jestli už to nebude měkčí :). Po vyndání z trouby jsem měla pocit něco jako pečená brambora v popelu :), akorát že tahle řepa pořád "krvácí"... Když trochu vychladla, šlo loupání samo :). Chuť vynikající, úplně jiná než při běžném pečení v troubě... v té slupce se něco jako dusí či co ve vlastní šťávě... a s naprostým podivem to okoštovala naše Nemalá a že prej dobrý... Měla jsem trochu pocit chuti pečených kaštanů, nedokážu to víc identifikovat, prostě nutno zkusit. Opravdu moc dobrý :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Ahoj Jájo, včera jsem se konečně zašla podívat do obchůdku u Tetky, na který jsi mě upozornila na FB. Koupila jsem si tam červenou řepu a na další Tvou radu ji upekla v alobalu v troubě. A musím napsat, že máš pravdu, byla výborná. Chutnala i Mikymu, takže určitě někdy zopakujeme. Díky.
OdpovědětVymazat[1]: Ó Maruško, to mne těší :). Ještě mi tam kamarádka doplnila, že je to možná šikovnější v pečícím papíru. Jako pro ty, kdož mají s alobalem problém :)
OdpovědětVymazat