Tu bych mohla pořád, tentokrát ji Jardíček ze živýho zelí.
Cibule na kousky, na jemno zelí, pomalinku dusit, až to zelí zprůhlední. Paprika, kmín, trošku rozvonět, lžíce mouky, zalít vývarem, bobkův list, 2 - 3 brambory na kostičky, osolit, pomalinku 20 minutek bublat a bublat a bublat, na konci něco zeleného (ze dvorečka placatej čínskej šnitlík, mladá bršlice, kousínek tymiánu, snítečka majoránky).
A já ji miluju se zakysankou :).
sobota 10. května 2025
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat