Tu bych mohla pořád, tentokrát ji Jardíček ze živýho zelí.
Cibule na kousky, na jemno zelí, pomalinku dusit, až to zelí zprůhlední. Paprika, kmín, trošku rozvonět, lžíce mouky, zalít vývarem, bobkův list, 2 - 3 brambory na kostičky, osolit, pomalinku 20 minutek bublat a bublat a bublat, na konci něco zeleného (ze dvorečka placatej čínskej šnitlík, mladá bršlice, kousínek tymiánu, snítečka majoránky).
A já ji miluju se zakysankou :).
sobota 10. května 2025
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat