Jediný pečivo, který doma po svátcích zbylo, byl celozrnnej semínkovej tousťák. Jal se tedy Jardíček nádivku z něho vytvořit. A dobře udělal :). Jen ještě taková technická :). Přinatrefila jsem se kdesi na sítích k rozpravě, že vlastně nádivka tomu celostátně říkáme blbě, že v prakuchařkách byly desítky nákypů, že toto je nákyp. Nádivkou se stane, když se vecpe do mrtvolky. Ale jsem taky zvyklá na "nádivku", asi u ní zůstanu :).
Takže jako vždycky - pečivo (v tomto případě celozrnný toust se semínkama namočit mlékem, tím i byl do šeda, ne jako z bílého pečiva), do toho žloutky, spařený kopřivy + mladou bršlici + medvídka z chalupy, do toho cibuli a česnek osmahnutý do barvy, což chuťově výrazně pomůže "nahradit" chuť absentujícího něčeho masového, s čímž se většinou dělává. Smíchat a opatrně vmíchnout sníh z bílků. Péct 40 minut na 180 st. dle trouby, na špejli.
No a protože jaro... sem si to kapku vytunila z jedlého dvorečkového kvetení. Bez kytiček takto :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Hash brown ne jako placka
Hash brown už tu jednou od Jardíčka byl, s mozzarellou . Tenhle recept je ale prý něco jako prarecept, jak to vlastně vzniklo. Na drobno nas...

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
-
O darované pýchavce obrovské (vatovci obrovském) od Bedýnkové Péti už tady řeč byla - kus byl v polévce a byla suprová. Řízky nám byly u t...
Žádné komentáře:
Okomentovat