pondělí 3. února 2025

Červená čočka a klíčení

Jen bych chtěla připomenout, že červená čočka se prodává loupaná i neloupaná.

Ta loupaná má výhodu - nemusí se namáčet a je uvařená za 15 minutek. Zkoušela jsem ji i něco jako naklíčit - ale jo, klíčky se objevily, ale hned se ulamují, protože je ty půlky nedrží u sebe. na klíčení je určitě lepší použít neloupanou :). S tou se ale v kuchyni musí zacházet jako s normální čočkou - a tu je dobrý namáčet třeba přes noc - kvůli lepší stravitelnosti a nenadýmání. A vařit se taky musí dýl :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Snídaňová inspirace - francouzský toust

Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...