Letošní zimu na mne vyskakoval recept na limonádu z borovicového jehličí. Všude. Na FB, na Instagramu, na Threads... tak jsem to nemohla nechat ležet ladem.
Omýt jehličí, zalít převařenou vlažnou vodou, přidat med. Zavřít a nechat pracovat. Po dvou dnech prý odpustit vzniklý plyn, zavřít a ještě nechat, čtyři dny prý celkem.
Tak uvidíme. Zatím naloženo :).
Jen pro úplnost zkopíruju význam borovice pro lidské zdraví.
Jehličí z borovice v sobě ukrývá velké množství vitaminu C a také kyselinu šikimovou, ze které se vyrábí například lék proti ptačí chřipce.
„Borovicové jehličí je vynikající antivirotikum s velkým množstvím vitaminu C. Antivirové účinky jehličí jsou vědecky prokázané. A teď v zimě má jehličí dokonce pětkrát více vitaminu C než v teplejších měsících roku. Zpracování je velmi jednoduché,“ tvrdí bylinkářka Radka Svatošová.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat