Již jsem o tom psala tady někde. Tak jen zopáknu, semínka opražím na sucho s trochou soli. Vzhledem k tomu, že jsou tam lněná semínka, která při pražení neuvěřitelně lítají (vlastně sezam si taky rád vyskakuje), promíchávám a jak začnou vyskakovat, zakryju sítem. A když mám větší semínka, dávám je na pánvičku o něco dřív, než tu rozeskákanou drobotinu :). A zavřu pak do skleničky a na vhodný jídlo nasypu.
Trošku je potřeba to hlídat, aby se nepřepálilo, je nutný počítat i s tím, že to i po vypnutí na horké pánvi pracuje dál...
A jak jsem tu už párkrát psala, moc ráda používám tuhle směs semínek - a když je doma něco dalšího, jen k tomu přihodím.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...




Žádné komentáře:
Okomentovat