Již jsem o tom psala tady někde. Tak jen zopáknu, semínka opražím na sucho s trochou soli. Vzhledem k tomu, že jsou tam lněná semínka, která při pražení neuvěřitelně lítají (vlastně sezam si taky rád vyskakuje), promíchávám a jak začnou vyskakovat, zakryju sítem. A když mám větší semínka, dávám je na pánvičku o něco dřív, než tu rozeskákanou drobotinu :). A zavřu pak do skleničky a na vhodný jídlo nasypu.
Trošku je potřeba to hlídat, aby se nepřepálilo, je nutný počítat i s tím, že to i po vypnutí na horké pánvi pracuje dál...
A jak jsem tu už párkrát psala, moc ráda používám tuhle směs semínek - a když je doma něco dalšího, jen k tomu přihodím.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat