pondělí 20. ledna 2025

Pražená semínka

Již jsem o tom psala tady někde. Tak jen zopáknu, semínka opražím na sucho s trochou soli. Vzhledem k tomu, že jsou tam lněná semínka, která při pražení neuvěřitelně lítají (vlastně sezam si taky rád vyskakuje), promíchávám a jak začnou vyskakovat, zakryju sítem. A když mám větší semínka, dávám je na pánvičku o něco dřív, než tu rozeskákanou drobotinu :). A zavřu pak do skleničky a na vhodný jídlo nasypu.

Trošku je potřeba to hlídat, aby se nepřepálilo, je nutný počítat i s tím, že to i po vypnutí na horké pánvi pracuje dál...
A jak jsem tu už párkrát psala, moc ráda používám tuhle směs semínek - a když je doma něco dalšího, jen k tomu přihodím.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Snídaňová inspirace - francouzský toust

Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...