neděle 19. ledna 2025
Plněné žampiony nebo nadívané portobello :)
"Portobello jsou velké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobně jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat." Konec citace. Jardíček je občas nějak dělá. Tentokrát hodně cibule (třetina náplně) na másle. Když trošku povolí, tak nakrájet nožičky, 2 - 3 stroužky podrceného česneku, osolit, do změknutí, trošku vystydnout a přidat spoustu nastrouhaného sýra. Pekáček vymazat trochu máslem, žampionové hlavy taky opatlat trochu máslem (líp se to potom propeče), do nich náplň a zasypat dalším sýrem. Péct 220 - 240 st. dle velikosti žampionů asi 25 minut. K tomu našlehaná brkaše. A tatarka se k nim taky hodí :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat