neděle 19. ledna 2025

Plněné žampiony nebo nadívané portobello :)

"Portobello jsou velké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobně jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat." Konec citace. Jardíček je občas nějak dělá.
Tentokrát hodně cibule (třetina náplně) na másle. Když trošku povolí, tak nakrájet nožičky, 2 - 3 stroužky podrceného česneku, osolit, do změknutí, trošku vystydnout a přidat spoustu nastrouhaného sýra. Pekáček vymazat trochu máslem, žampionové hlavy taky opatlat trochu máslem (líp se to potom propeče), do nich náplň a zasypat dalším sýrem. Péct 220 - 240 st. dle velikosti žampionů asi 25 minut. K tomu našlehaná brkaše. A tatarka se k nim taky hodí :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ