neděle 19. ledna 2025
Plněné žampiony nebo nadívané portobello :)
"Portobello jsou velké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobně jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat." Konec citace. Jardíček je občas nějak dělá. Tentokrát hodně cibule (třetina náplně) na másle. Když trošku povolí, tak nakrájet nožičky, 2 - 3 stroužky podrceného česneku, osolit, do změknutí, trošku vystydnout a přidat spoustu nastrouhaného sýra. Pekáček vymazat trochu máslem, žampionové hlavy taky opatlat trochu máslem (líp se to potom propeče), do nich náplň a zasypat dalším sýrem. Péct 220 - 240 st. dle velikosti žampionů asi 25 minut. K tomu našlehaná brkaše. A tatarka se k nim taky hodí :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat