neděle 19. ledna 2025
Plněné žampiony nebo nadívané portobello :)
"Portobello jsou velké krémové žampiony, také se jim říká steakové. Jsou skvělé na různé úpravy podobně jako s masem - můžete je naplnit, obalovat, opékat." Konec citace. Jardíček je občas nějak dělá. Tentokrát hodně cibule (třetina náplně) na másle. Když trošku povolí, tak nakrájet nožičky, 2 - 3 stroužky podrceného česneku, osolit, do změknutí, trošku vystydnout a přidat spoustu nastrouhaného sýra. Pekáček vymazat trochu máslem, žampionové hlavy taky opatlat trochu máslem (líp se to potom propeče), do nich náplň a zasypat dalším sýrem. Péct 220 - 240 st. dle velikosti žampionů asi 25 minut. K tomu našlehaná brkaše. A tatarka se k nim taky hodí :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat