neděle 1. prosince 2024
Fazolačka
Mohla bych pořád, v různých podobách. Takle Jardíčkova už tu byla několikrát, ale sama pro sebe si ji ráda zopáknu.
Cibule na kousky na oleji, mrkev a petržel na kousíčky - do změknutí, do zabarvení, lžíce protlaku, trochu zasmahnout, aby to zabarvil a pro chuť, lžíci mouky zasmahnout, kmín, bobkový list, vývar z druhého chodu, předvařené fazole a pomalinku polehoučku povařit, pár minut před koncem něco zeleného - jarní cibulka - a lžíci octa.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat