Od kamarádky Elišky jsem dostala nádherné červené řepy z její zahrádky, ze zelených natí jsem už vařila "zelí" a "špenát". Přišla řada na borščoidní polévku. Receptů jsem zde sdílela už dost :).
Tentokrát jsem řepu nastrouhala nahrubo. A mrkev a petržel a brambora a cibule - zase pro změnu jsem si ji tam dala celou, neb v polévkách odjakživa miluju uvařenou celou cibuli :). A co dům dal - ještě brokolice a květák. A bobkový list a nové koření.A protože dle mne patří do borščoidních polévek krom octa i zakysanka, tak i ona :).Až pak jsem objevila, že mám doma i hlávku červeného zelí, tak jsem dodatečně kousek pokrájela a přidala ho na druhej den :).
neděle 15. září 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat