Od kamarádky Elišky jsem dostala nádherné červené řepy z její zahrádky, ze zelených natí jsem už vařila "zelí" a "špenát". Přišla řada na borščoidní polévku. Receptů jsem zde sdílela už dost :).
Tentokrát jsem řepu nastrouhala nahrubo. A mrkev a petržel a brambora a cibule - zase pro změnu jsem si ji tam dala celou, neb v polévkách odjakživa miluju uvařenou celou cibuli :). A co dům dal - ještě brokolice a květák. A bobkový list a nové koření.A protože dle mne patří do borščoidních polévek krom octa i zakysanka, tak i ona :).Až pak jsem objevila, že mám doma i hlávku červeného zelí, tak jsem dodatečně kousek pokrájela a přidala ho na druhej den :).
neděle 15. září 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...



Žádné komentáře:
Okomentovat