Od kamarádky Elišky jsem dostala nádherné červené řepy z její zahrádky, ze zelených natí jsem už vařila "zelí" a "špenát". Přišla řada na borščoidní polévku. Receptů jsem zde sdílela už dost :).
Tentokrát jsem řepu nastrouhala nahrubo. A mrkev a petržel a brambora a cibule - zase pro změnu jsem si ji tam dala celou, neb v polévkách odjakživa miluju uvařenou celou cibuli :). A co dům dal - ještě brokolice a květák. A bobkový list a nové koření.A protože dle mne patří do borščoidních polévek krom octa i zakysanka, tak i ona :).Až pak jsem objevila, že mám doma i hlávku červeného zelí, tak jsem dodatečně kousek pokrájela a přidala ho na druhej den :).
neděle 15. září 2024
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat