sobota 15. června 2024
Polévka z ředkvičkových listů a ze zbytků
Jardíček občas vyklízí ledničku a vaří z různých zbylých věcí :). Osmahnout cibuli, brambory, zasmahnout lžičku mouky. Kmín, bazalka, zalít vodou, zbytek chřestu, 10-15 minut povařit, osolit, před koncem natě (listy) ředkviček. Nahrubo rozmixovat. Navrch do talíře zbytek žervé (osolit ho). A opražená slunečnice :). A už ani neprotestuje, když donesu cokoliv zeleného ze dvorečka - dnes šnytlík, dobromysl a mladá bršlice :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat