Mile opět Jardíček překvapil, byl běhat u Labe a nasbíral sám o sobě pár květů černého bezu. Kvete letos dřív, ostatně jako všechno :). Minule udělal kosmatici v takovém hráškovosýrovovaječném těstíčku, recept byl TADY. Tentokrát se nechal inspirovat jinde.
Mléko s moukou, hustota asi na palačinky, promíchat, 1 žloutek vmíchat, do toho sníh z toho 1 bílku. Namáčíš bez a ve vyšší vrstvě oleje (hodně rozpáleném) ho bleskově smažíš - 20-30 vteřin z jedné strany. A pak necháš hodně odkapat na ubrousku.
K tomu odležená rajčátka jen s citronem, pár bylinkami a trochou soli :).
Na fotce jsou suroviny i pro dnešní polívečku :).
No a protože, tak jsem si oběd obohatila o bršlici a jedlé květy macešek :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat