Jardíčkova sezóna chřestu :).
Kterak využít zbytky chřestu (odřezky, šlupky) z hlavního chodu. Zpěnit šalotku, na to ty odřezky, 1-2 brambory na kousky, zalít vývarem nebo vodou, vařit do měkka. Rozmixovat, přecedit - vlákna ze šlupek jsou vražedná, jak zůstávají mezi zuby :), osolit, muškátový oříšek strouhnout, trochu smetany na zjemnění. Na talíř trochu uvařeného chřestu pro parádu a pro skus :) a krutonky tentokrát jen rozdrobené do zkřehnutí v troubě.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat