neděle 12. května 2024

Chřestová odřezková polévka

Jardíčkova sezóna chřestu :).
Kterak využít zbytky chřestu (odřezky, šlupky) z hlavního chodu. Zpěnit šalotku, na to ty odřezky, 1-2 brambory na kousky, zalít vývarem nebo vodou, vařit do měkka. Rozmixovat, přecedit - vlákna ze šlupek jsou vražedná, jak zůstávají mezi zuby :), osolit, muškátový oříšek strouhnout, trochu smetany na zjemnění. Na talíř trochu uvařeného chřestu pro parádu a pro skus :) a krutonky tentokrát jen rozdrobené do zkřehnutí v troubě.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...