Jardíčkova sezóna chřestu :).
Kterak využít zbytky chřestu (odřezky, šlupky) z hlavního chodu. Zpěnit šalotku, na to ty odřezky, 1-2 brambory na kousky, zalít vývarem nebo vodou, vařit do měkka. Rozmixovat, přecedit - vlákna ze šlupek jsou vražedná, jak zůstávají mezi zuby :), osolit, muškátový oříšek strouhnout, trochu smetany na zjemnění. Na talíř trochu uvařeného chřestu pro parádu a pro skus :) a krutonky tentokrát jen rozdrobené do zkřehnutí v troubě.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat