Jardíček ho opravdu oblibuje :).
Odřízneš zdřevnatělý konec, oloupeš, pár minut povaříš ve slané vodě. Do vymaštěného pekáčku, zaliješ bešamelem.
Bešamel: lžíce mouky, lžíce másla, zpěnit, 2 deci mléka, rozvařit 10 minut, osolit, špetka muškátového oříšku.
Po 20 minutách zapékání s bešamelem troška másla, troška strouhanky a ještě 10 minut v troubě, že aby zlatá kůrčička. Brambory s máslíčkem a zelenými bylinkami (toť má práce :), ze dvorečka mladá bršlice, dobromysl, libeček...
Jo a ty odřezky a šlupky nevyhazuj, neboť polévka :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat