Jardíček ho opravdu oblibuje :).
Odřízneš zdřevnatělý konec, oloupeš, pár minut povaříš ve slané vodě. Do vymaštěného pekáčku, zaliješ bešamelem.
Bešamel: lžíce mouky, lžíce másla, zpěnit, 2 deci mléka, rozvařit 10 minut, osolit, špetka muškátového oříšku.
Po 20 minutách zapékání s bešamelem troška másla, troška strouhanky a ještě 10 minut v troubě, že aby zlatá kůrčička. Brambory s máslíčkem a zelenými bylinkami (toť má práce :), ze dvorečka mladá bršlice, dobromysl, libeček...
Jo a ty odřezky a šlupky nevyhazuj, neboť polévka :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat