Výborný! Dobře to Jardíček vymyslel :).
300 - 400 g hladké mouky dle potřebné konzistence, 1 vejce, 1/2 lžičky soli, plus mínus deci vody, umícháš málo lepivý těsto, do folie na půl hoďky do lednice. Vyválet na 2 mm na pomoučeném vále, vykrojíš kolečka, potřeš okraje vodou, dáš náplň cca lžičku dle odhadu, slepíš okraje na polovinu a špičky dáš k sobě, tím vznikne tvar pelmeně. Náplň: dušená cibulka+ hromada medvídka, sůl, podusit. 10 minutek povařit. Navrch zakysanka a máslo dle chuti.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat