Jardíček má chřest hodně rád a každou sezónu ho několikrát dělá. Tentokrát trošku jinak než s klasickou holandskou :).Spodní třetinu odlomíš, pod hlavičkou oškrábeš až dolů (je tuhej), do osolené vody s trochou citronu na stojáka (ponoř po hlavičky) a pak jen 2-3 minuty ponořené celé, aby změkly i hlavičky.
Omáčka: Na oliváči do zhnědnutí plátky citronu, do toho studenej oliváč a lžíce dvě medu, trochu nastrouhané citr. kůry, mixnout, že aby vznikla emulze, na konci 2 lžíce vody vmíchat, aby to bylo nadýchanější. Na koláži něco patří do předchozí egyptské polévky :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Tak opět vykvetl rýmovník
Kdysi mi vykvetl - TADY . Tentokrát nám vykvetl v práci. Na to, kolik ho máme (má ho v práci už snad každej, neuvěřitelně se množí, takže ho...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...


Žádné komentáře:
Okomentovat