sobota 20. dubna 2024

Chřest tentokrát s omáčkou ze zkaramelizovaného citronu s medem a oliváčem

Jardíček má chřest hodně rád a každou sezónu ho několikrát dělá. Tentokrát trošku jinak než s klasickou holandskou :).
Spodní třetinu odlomíš, pod hlavičkou oškrábeš až dolů (je tuhej), do osolené vody s trochou citronu na stojáka (ponoř po hlavičky) a pak jen 2-3 minuty ponořené celé, aby změkly i hlavičky.
Omáčka: Na oliváči do zhnědnutí plátky citronu, do toho studenej oliváč a lžíce dvě medu, trochu nastrouhané citr. kůry, mixnout, že aby vznikla emulze, na konci 2 lžíce vody vmíchat, aby to bylo nadýchanější. Na koláži něco patří do předchozí egyptské polévky :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Tak opět vykvetl rýmovník

Kdysi mi vykvetl - TADY . Tentokrát nám vykvetl v práci. Na to, kolik ho máme (má ho v práci už snad každej, neuvěřitelně se množí, takže ho...