sobota 18. listopadu 2023

Vejce MIMÓZA

Nové a nové informace mne Jardíček nutí získávat. Plněná vejce se u nás dělala celý můj život, měla jsem je vždycky moc ráda. Ale nikdy mi nikdo neřekl, že se to nějak jmenuje. Takže když jsem slyšela, že vejce mimóza, musela jsem gůglit. A ejhle wiki: Vejce mimóza je studený předkrm tvořený plněnými a obloženými vejci. Recept pochází ze starověkého Říma. Název pokrmu pochází z toho, že jeho jasně žlutá barva připomíná květy akácie sivozelené, zvané mimóza. Pro svůj efektní vzhled jsou vejce mimóza oblíbenou součástí švédských stolů na různých oslavách. Klasicky majonéza a bylinky.
Tentokrát je Jardíček k večeři udělal zcela klasicky (hořčice, majonéza).

Ale dočetla jsem se o různých kombinacích:
- majonéza, citronová šťáva, oregano, hořčice, pepř, sůl
- mletá paprika, estragon, pepř, sůl, majonéza, citronová šťáva
- obecně jaké bylinky lze použít :) - pažitka, dobromysl, estragon, koriandr, kopr, kerblík, petrželka
- lze i worchester, nakládané okurky, olivy, kapary, cilli papričky, avokádo, ančovičky... určitě je spousta dalších variant :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...