Nové a nové informace mne Jardíček nutí získávat. Plněná vejce se u nás dělala celý můj život, měla jsem je vždycky moc ráda. Ale nikdy mi nikdo neřekl, že se to nějak jmenuje. Takže když jsem slyšela, že vejce mimóza, musela jsem gůglit. A ejhle wiki: Vejce mimóza je studený předkrm tvořený plněnými a obloženými vejci. Recept pochází ze starověkého Říma. Název pokrmu pochází z toho, že jeho jasně žlutá barva připomíná květy akácie sivozelené, zvané mimóza. Pro svůj efektní vzhled jsou vejce mimóza oblíbenou součástí švédských stolů na různých oslavách. Klasicky majonéza a bylinky.
Tentokrát je Jardíček k večeři udělal zcela klasicky (hořčice, majonéza).
Ale dočetla jsem se o různých kombinacích:
- majonéza, citronová šťáva, oregano, hořčice, pepř, sůl
- mletá paprika, estragon, pepř, sůl, majonéza, citronová šťáva
- obecně jaké bylinky lze použít :) - pažitka, dobromysl, estragon, koriandr, kopr, kerblík, petrželka
- lze i worchester, nakládané okurky, olivy, kapary, cilli papričky, avokádo, ančovičky... určitě je spousta dalších variant :).
sobota 18. listopadu 2023
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat