Nové a nové informace mne Jardíček nutí získávat. Plněná vejce se u nás dělala celý můj život, měla jsem je vždycky moc ráda. Ale nikdy mi nikdo neřekl, že se to nějak jmenuje. Takže když jsem slyšela, že vejce mimóza, musela jsem gůglit. A ejhle wiki: Vejce mimóza je studený předkrm tvořený plněnými a obloženými vejci. Recept pochází ze starověkého Říma. Název pokrmu pochází z toho, že jeho jasně žlutá barva připomíná květy akácie sivozelené, zvané mimóza. Pro svůj efektní vzhled jsou vejce mimóza oblíbenou součástí švédských stolů na různých oslavách. Klasicky majonéza a bylinky.
Tentokrát je Jardíček k večeři udělal zcela klasicky (hořčice, majonéza).
Ale dočetla jsem se o různých kombinacích:
- majonéza, citronová šťáva, oregano, hořčice, pepř, sůl
- mletá paprika, estragon, pepř, sůl, majonéza, citronová šťáva
- obecně jaké bylinky lze použít :) - pažitka, dobromysl, estragon, koriandr, kopr, kerblík, petrželka
- lze i worchester, nakládané okurky, olivy, kapary, cilli papričky, avokádo, ančovičky... určitě je spousta dalších variant :).
sobota 18. listopadu 2023
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat