Mlsná mne dohonila, chuť na plněná vajíčka jsem dostala. Asi má každý nějaký svůj recept, z dětství si pamatuju, že v té plňce byla vždycky sardelka a hořčice a možná nahoře ančovička? a že mi to vždycky moc chutnalo. Tak ale když bezmase, tak i bez sardelky.
Koukla jsem trošku na net, co tam tak lidi přidávají... a vzala z lednice, co mne napadlo.
Vydlábnuté žloutky jsem rozhňahňala s hořčicí, s nastrouhaným sýrem, trochou majolky, s dýňovým pyré, které bylo v lednici od doby přípravy dýňového rizota - takto: dýňové pyré - odebrala se trocha upečené dýně hokaido a rozmixovala se s trochou vývaru (aby to šlo mixovat, proto ta tekutina), přidala jsem trochu šnitlíku a trochu mrkvové natě, dochutila solí a chilli. Dobrý :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat