pondělí 13. listopadu 2023

Svatomartinský vege kaldoun

U nás se teda říkalo vždycky kaltoun, ale to prý je zřídkavý název. Častější je kaldoun, taky kaldon. Je to z kachních nebo husích drůbků, ale Jardíček to pojal bezmasově - místo drobů nakrájel "nemaso" - a jde hlavně o koření, které se použije, chuť byla docela věrná. Prostě kořenová zelenina, cibule, muškátový oříšek, bobkový list, široké nudle, mléko... receptů mnoho, moji známí od Jičína to vždycky dělali z králíka. Takže my měli bezmasou verzi a spokojenost :).
Tentokrát použil toto "nemaso".

Jako vopravdu byla ta polívečka moc dobrá :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...