U nás se teda říkalo vždycky kaltoun, ale to prý je zřídkavý název. Častější je kaldoun, taky kaldon. Je to z kachních nebo husích drůbků, ale Jardíček to pojal bezmasově - místo drobů nakrájel "nemaso" - a jde hlavně o koření, které se použije, chuť byla docela věrná. Prostě kořenová zelenina, cibule, muškátový oříšek, bobkový list, široké nudle, mléko... receptů mnoho, moji známí od Jičína to vždycky dělali z králíka. Takže my měli bezmasou verzi a spokojenost :).
Tentokrát použil toto "nemaso".
Jako vopravdu byla ta polívečka moc dobrá :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat