U nás se teda říkalo vždycky kaltoun, ale to prý je zřídkavý název. Častější je kaldoun, taky kaldon. Je to z kachních nebo husích drůbků, ale Jardíček to pojal bezmasově - místo drobů nakrájel "nemaso" - a jde hlavně o koření, které se použije, chuť byla docela věrná. Prostě kořenová zelenina, cibule, muškátový oříšek, bobkový list, široké nudle, mléko... receptů mnoho, moji známí od Jičína to vždycky dělali z králíka. Takže my měli bezmasou verzi a spokojenost :).
Tentokrát použil toto "nemaso".
Jako vopravdu byla ta polívečka moc dobrá :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...



Žádné komentáře:
Okomentovat