neděle 26. listopadu 2023
Polévka vege frankfurtská z dýně a mrkve
Jako nikdy jsem klasickou frankfurtskou nemusela, ale tahle verze od Jardíčka mi převelice zachutnala :). Cibule na kousky do změknutí, lžíce papriky, lžička kmínu, stroužek česneku rozvonět, lžíce mouky (nemusí být), zalít vodou, do toho 2 brambory na kostičky, na jemno nastrouhaný kus hokaidinky (ta se úplně rozvaří), mrkev nastrouhaná na hrubo (v polévce budou kousky). Vařit min. 20 min. Potom lžička majoránky, osmažená kolečka vegepárečku, pár minutek ještě povařit, aby se to pěkně spojilo, pro zjemnění trochu smetany.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat