neděle 26. listopadu 2023
Polévka vege frankfurtská z dýně a mrkve
Jako nikdy jsem klasickou frankfurtskou nemusela, ale tahle verze od Jardíčka mi převelice zachutnala :). Cibule na kousky do změknutí, lžíce papriky, lžička kmínu, stroužek česneku rozvonět, lžíce mouky (nemusí být), zalít vodou, do toho 2 brambory na kostičky, na jemno nastrouhaný kus hokaidinky (ta se úplně rozvaří), mrkev nastrouhaná na hrubo (v polévce budou kousky). Vařit min. 20 min. Potom lžička majoránky, osmažená kolečka vegepárečku, pár minutek ještě povařit, aby se to pěkně spojilo, pro zjemnění trochu smetany.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat