Stále ještě jsem v rodině jediná, kdo jí pohanku. A komu chutná :).
Tož tedy kvůli krabičce do Kolbenky jednoduchá a rychlá verze :). Loupaná (živá, ta do zelena - to zmiňuji kvůli klíčení).
Pohanku uvařit (dle návodu, tato byla za 10-15 minut, pohanka:voda = 1:1,5). Jinak někdy není nutno výrazně vařit, ona dojde pod peřinou.
No a protože jsem si koupila takové to balení vařené oloupané červené řepy - moc mi chutná a šetří čas, tak nejdřív na ghíčku cibulka a česnek, na to řepa nakrájená a baby špenát, osolit, okmínovat. Podlejvat občas a dusit. Do hotového jsem ještě česnek nastrouhala. A bylo :).
No a protože naťuju vše, co jde, zrovna jsem tu měla v misce i prdelku červené řepy. Ale tedy živé, ta vařená už by to nedala :-D :-D :-D.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat