Moc dobře to Jardíček... se slovy, že z kysaného zelí je to na něj moc kyselý. A protože teď v podzimních bedýnkách zelí bývá, není problém ze živého.
Velká cibule na oleji, do toho rozmačkal vegepárek, do zabarvení, půlku schoval na dozdobení. Na jemno nakrouhaný zelí, krátce osmahnout, lehounlince podlít, malinko 10 minutek dusit do měkka (dle potřeby), dosolit, do toho zakysanka dle chuti, promíchat, do toho jakýkoliv uvařený placatý těstoviny (nudle, fleky...), na talíři dozdobit zakysankou a cibulí s párkem.Na té fotce jsou suroviny i na předchozí polévku :).
.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...


Žádné komentáře:
Okomentovat