neděle 29. října 2023

Variace na lepenici

Moc dobře to Jardíček... se slovy, že z kysaného zelí je to na něj moc kyselý. A protože teď v podzimních bedýnkách zelí bývá, není problém ze živého.
Velká cibule na oleji, do toho rozmačkal vegepárek, do zabarvení, půlku schoval na dozdobení. Na jemno nakrouhaný zelí, krátce osmahnout, lehounlince podlít, malinko 10 minutek dusit do měkka (dle potřeby), dosolit, do toho zakysanka dle chuti, promíchat, do toho jakýkoliv uvařený placatý těstoviny (nudle, fleky...), na talíři dozdobit zakysankou a cibulí s párkem.
Na té fotce jsou suroviny i na předchozí polévku :).


.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Snídaňová inspirace - francouzský toust

Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...