Krásná kapusta z bedýnek :). A můj povzdech, že Jardíček v poslední době vaří výrazně bezbarevně, nebo spíš jednobarevně :). Takže hned dalším jídlem to napravil :). Výrazně barevné. A dobré :).
Kapustu na proužky povařit ve vodě asi 5 minut, aby trochu změkla, pak ji ochladíš ve studené vodě, aby měknutí nepokračovalo dál. Osmahneš cibulku do hněda, zaliješ octem, dusíš, necháš odpařit, lze přidat trochu cukru, Jardíček použil sladový ocet, který je sám trochu sladký, trochu soli, vtu přidáš onu kapustu a necháš prohřát. A máš základ salátu. A pak už cokoliv. Jardíček na talíř přidal vařená vejce, krátce spařenou brokolici, rajče, papriku, osmažené brambůrky, takže ode mne pochvala krom jiného i za barevnost :). Lze přidat cokoliv, co je doma. Houby například... Základ je ta cibulka s octem a na to ta kapusta, To je ten teplej salátek. Mně osobně moc chutná :).
No a k tomu nám máznul toustíky čerstvým sýrem, takovej ten lučinovského typu.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Snídaňová inspirace - francouzský toust
Jako vždy, normálně nesnídám, ale víkendovou snídani od Jardíčka neodmítám :). Tousťák obalený ve vajíčku rozmíchaném v troše mléka. Jinak n...
-
Jen pro připomenutí toho, co zde již několikrát zaznělo :). Ořechy (vlašáky, lískáče...) - taky milujete jejich chuť v době dozrání, ještě n...
-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Po zimě potřebujeme všichni nabrat sílu... měli jsme málo sluníčka, málo živých potravin. To vše nyní můžeme plnými doušky nabírat z rodícíh...



Žádné komentáře:
Okomentovat