Netuší už asi ani Jardíček, kde tento rodinný čísi recept potkal, prý co rodina, to jiný recept. Tenhle se liší tím, že řepa se dělá vedle na cibulce s mrkví a zakysankou.
Opět taková bedýnková záležitost, všechno je z bedýnky. Zelí nebo kapusta (v bedýnce tentokrát byla naprosto úžasná kapusta) nakrouhaný chvilku podusit, dolít vývarem nebo vodou, 2-3 brambory na kostičky, bobkový list, nové koření, 20 minut povařit. Vedle na pánvičce cibuli na kousky zasmahnout, do toho nahrubo nastrouhat červenou řepu, nakrájenou nabo nastrouhanou mrkev, chvilku smahnout, do toho 2 lžíce zakysanky, chvíli ještě podusit. Následuje rituál počítání kuliček a lístečků, v této fázi jsou ještě dobře viditelné a vyndatelné, pak to celé švihnout do základu s bramborami a ještě 10 minut povařit, dosolit, na talíř zakysanku. Moc dobrý.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat