sobota 16. září 2023

Ukrajinský boršč podle čísi ukrajinské babičky

Netuší už asi ani Jardíček, kde tento rodinný čísi recept potkal, prý co rodina, to jiný recept. Tenhle se liší tím, že řepa se dělá vedle na cibulce s mrkví a zakysankou.
Opět taková bedýnková záležitost, všechno je z bedýnky.
Zelí nebo kapusta (v bedýnce tentokrát byla naprosto úžasná kapusta) nakrouhaný chvilku podusit, dolít vývarem nebo vodou, 2-3 brambory na kostičky, bobkový list, nové koření, 20 minut povařit. Vedle na pánvičce cibuli na kousky zasmahnout, do toho nahrubo nastrouhat červenou řepu, nakrájenou nabo nastrouhanou mrkev, chvilku smahnout, do toho 2 lžíce zakysanky, chvíli ještě podusit. Následuje rituál počítání kuliček a lístečků, v této fázi jsou ještě dobře viditelné a vyndatelné, pak to celé švihnout do základu s bramborami a ještě 10 minut povařit, dosolit, na talíř zakysanku. Moc dobrý.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ