Netuší už asi ani Jardíček, kde tento rodinný čísi recept potkal, prý co rodina, to jiný recept. Tenhle se liší tím, že řepa se dělá vedle na cibulce s mrkví a zakysankou.
Opět taková bedýnková záležitost, všechno je z bedýnky. Zelí nebo kapusta (v bedýnce tentokrát byla naprosto úžasná kapusta) nakrouhaný chvilku podusit, dolít vývarem nebo vodou, 2-3 brambory na kostičky, bobkový list, nové koření, 20 minut povařit. Vedle na pánvičce cibuli na kousky zasmahnout, do toho nahrubo nastrouhat červenou řepu, nakrájenou nabo nastrouhanou mrkev, chvilku smahnout, do toho 2 lžíce zakysanky, chvíli ještě podusit. Následuje rituál počítání kuliček a lístečků, v této fázi jsou ještě dobře viditelné a vyndatelné, pak to celé švihnout do základu s bramborami a ještě 10 minut povařit, dosolit, na talíř zakysanku. Moc dobrý.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat