V minulu jsem milovala chleba se sádlem (na tom cibule, česnek, event. račata), byla to moje oblíbená zimní krmě. Krevní skupina 0+. Lovci a sběrači. Takže maso jako základ. Asi proto mi vždycky chutnalo, i když jako malinká jsem prý maso nechtěla kousat. To jen na vysvětlení častého dotazu, nač pořád nějaké náhražky, nějaká nemasa, proč "knedlovepřozélo", proč kuřízky... prostě ta CHUŤ.
No a Jardíček objevil tuto veganskou verzi, která mi to chuťově velice připomíná, opravdu jako sádlo. Jen tam chybí škvarečky :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat