Lasagne Jardíček vždycky dělá vynikajícně, i tentokrát. Cibule na kousky, 2 - 3 mrkve na jemno, nechat trochu zabarvit, 2 - 3 stroužky česneku rozvonět, bazalka, piksla rajčat krájených nebo živých, osolit, nechat pomalinku vydusit, až se to zredukuje (asi 20 minut), aby rajčata dostala chuť, pak trochu podlít, ještě trochu povařit.
Bešamel: 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, zpěnit, 1/2 l mléka, 15 minut provařit, hrst nastrouhaného sýra, dosolit a VRSTVIT:
bešamel - lasagne - červený - lasagne ... nahoře bešamel, aby to bylo dokonale zalitý. Nasypat zbytek sýra, 40 minut na 180 stupňů.
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat