pondělí 21. srpna 2023

Lasagne s mrkvovorajčatovým sugem s bazalkou a bešamelem

Lasagne Jardíček vždycky dělá vynikajícně, i tentokrát.
Cibule na kousky, 2 - 3 mrkve na jemno, nechat trochu zabarvit, 2 - 3 stroužky česneku rozvonět, bazalka, piksla rajčat krájených nebo živých, osolit, nechat pomalinku vydusit, až se to zredukuje (asi 20 minut), aby rajčata dostala chuť, pak trochu podlít, ještě trochu povařit.
Bešamel: 2 lžíce másla, 2 lžíce mouky, zpěnit, 1/2 l mléka, 15 minut provařit, hrst nastrouhaného sýra, dosolit a VRSTVIT:
bešamel - lasagne - červený - lasagne ... nahoře bešamel, aby to bylo dokonale zalitý. Nasypat zbytek sýra, 40 minut na 180 stupňů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení

S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ