sobota 12. listopadu 2022
Svíčková bezmasá
Mám pocit, že tohle byla Jardíčkova první svíčková. A dopadla moc dobře :).Na troše oleje osmažit "nemaso" - plátky kuřízku vzal, ty jsou takové i konzistencí jako masové, až chytnou šmak, chuť a vůni. Vyndat a na tomtéž osmahnout do zabarvení kořenovou zeleninu, trochu podlít, 2 lžičky cukru, lžičku octa, bobkové listy, nové koření, pořádně to produsit (20 minut), vyndat koření, rozmixovat, dosolit, vmíchat smetanu a už jen zahřát k varu, už nevařit, aby se nezdrcla. Krátce na prohřátí vrátit maso nemaso. Knedle byly koupený :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat