sobota 12. listopadu 2022
Svíčková bezmasá
Mám pocit, že tohle byla Jardíčkova první svíčková. A dopadla moc dobře :).Na troše oleje osmažit "nemaso" - plátky kuřízku vzal, ty jsou takové i konzistencí jako masové, až chytnou šmak, chuť a vůni. Vyndat a na tomtéž osmahnout do zabarvení kořenovou zeleninu, trochu podlít, 2 lžičky cukru, lžičku octa, bobkové listy, nové koření, pořádně to produsit (20 minut), vyndat koření, rozmixovat, dosolit, vmíchat smetanu a už jen zahřát k varu, už nevařit, aby se nezdrcla. Krátce na prohřátí vrátit maso nemaso. Knedle byly koupený :).
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení
S Ellou Šamánkovou (nejen) o smrti a odcházení Zdroj: YouTube, kanál Nechsenest CZ

-
Patizon osolit, trochu nechat vypotit jako cuketu, obalit v těstíčku. Těstíčko: vejce, hraška, mouka, trochu mléka, sůl. A potom ještě obali...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
No a protože letos už leckde kvete... a protože mi se starým blogem zmizelo hodně užitečných informací, popovídám o něm teď znovu. A ne jen ...
Žádné komentáře:
Okomentovat