Jardíčkova - naprosto geniální.
Cibule na drobno na oleji,mrkev na kostičky, brambory na kostičky, osmahnout do zabarvení, trochu kurkumy asi půl lžičky, půl lžičky drceného kmínu, pozor, asi poprvé Jardíček použil moje TOP koření od JUSTu - sypké hořčicové, lžíce hladké mouky, stroužek česneku na plátky před koncem smažení, aby nezhořkl, zalít vývarem či vodou, konzervovaná cizrna i s tou vodu z ní, osolit, 20 minut povařit, trochu kokosového mléka pro až dosud pro vegany - případně trochu smetany - a nashle. Tím nashletem to Jardíček ukončil. A fakt je naprosto boží. Jsme se kvůli téhle polévce až chytli :-).
Já: Tahle je těch podobných úplně nejlepší.
On: Nenene, pokaždé je jiná. :)
Přihlásit se k odběru:
Komentáře k příspěvku (Atom)
Aviváž z levandule
Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...

-
Recepty z červené (a nověji i žluté a bílé) řepy zde na Střípkách se vyskytují v polévkách, jídlech, pití, v pickles... tady je jejich souhr...
-
Byla vynikající. No, dyk ji dělal Jardíček, tak jak jinak :-). Cibule, kousek mrkve osmahnout, medvídek a trochu špenátu, kmín, bazalka, pod...
-
Opět jsem zkusila něco nového. "Zlatej déšť" opravdu upřímně miluju, to asi každej, všichni už se po zimě těšíme na cokoliv rozkve...
Žádné komentáře:
Okomentovat