sobota 5. listopadu 2022

Bouchané brambory s aïoli

Ty už tady jednou byly. S ředkvičkama :). Je to děsně dobrounký, proto asi Jardíček udělal znova :).
Brambory 20 minut vařit ve slupce, pak do nich "bouchnout" - trochu rozmáčknout, na oleji nebo másle 5 - 10 minut smahnout do křupava. Cibuli na drobno na oleji zesklovatět, 2 stroužky podrceného česneku nechat rozvonět, koriandr a hořčicový semínko do rozvonění, trochu osolit.

Mezitím aïoli: 2 žloutky, šťáva ze 2 citronů, 2 stroužky česneku, sůl (u nás bez pepře), rozmixovat a pomalu do toho čůrkem vmixovat 2 deci oliváče. A pak už jen poskládat na talíře :).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Aviváž z levandule

Na toto jsem narazila na FB na stránce Levandulová zahrada Anette. Levandulová zahrada v obci Klapý, majitelka Ing. Simona Görtlerová. Moc ...